PASTARİTO RESTORANTLAR ZİNCİRİNDE SATILANKAVAKLIDERE ŞARAPLARININ ACIKLAMALI EĞİTİM KLASÖRÜ
PRESTİGE SERİSİ
NARİNCE
Anadolu’nun meşe fıçıda olgunlaşmaya en uygun beyaz üzümü Narince, Kavaklıdere Şarapları tarafından ilk kez tek üzüm şarabı (monocépage)olarak üretilmesiyle Anadolu Şarapçılığında hak ettiği yeri almıştır. Eylül ortalarında Tokat’ın en iyi bağlarından özenle seçilen Narince üzümüne, karakterini en iyi ortaya çıkaran üretim tekniği uygulanır. İdeal olgunluğa 3-4 sene içerisinde ulaşır.12 ay Fransız meşe fıçılarda olgunlaştırılan Narince, beyaz çiçek, narenciye ve zarif meşe fıçı aromaları ile zengin, damakta gövdeli ve yağlı bir yapıya sahiptir. Özellikle buğulama levrek, ızgara kalkan, deniz ürünlü linguine, mantarlı krema soslu fettucine, somonlu tagliatelle, Chardonnay soslu tavuk, soslu ve özenle hazırlanmış deniz ürünleri ile 10–12 °C’de içilmesi tavsiye edilir.
KALECİK KARASI
Yüzyıllardır Anadolu Şarapçılığında kullanılan en değerli üzüm çeşitlerinden biri olan Kalecik Karası, Kavaklıdere Şaraplarının araştırma ve geliştirmeleri ile kaybolmaktan kurtulmuş, zarif ve kendine özgü aromalarıyla Anadolu Şarapçılığında hak ettiği yeri almıştır. Kalecik yöresinin en kaliteli bağlarında yetiştirilen kalecik Karası üzümüne, Ankara Akyurt tesislerimizde karakterini en iyi ortaya çıkaran üretim tekniği uygulanmaktadır. Açık ve canlı kırmızı tonlarda renk veren Kalecik Karası, yoğun kırmızı meyve, baharat ve çiçeksi kokularıyla zengin bir aromaya sahiptir. Damaktaki yumuşak tanenli ve dengeli yapısının meşe fıçı ile uyumu, şişede bouquet’sinin uzun yıllar iyi bir gelişim göstermesini sağlar.
Izgara kuzu eti, lazanya, kuzu tandır, kalkan tava ile muhteşem bir uyum sağlayan Kalecik Karası 16–18°C’de servis edilmelidir.
ÖKÜZGÖZÜ
1Yüzyıllardır Anadolu şarapçılığında kullanılan en değerli üzüm çeşitlerinden biri olan Öküzgözü, Kavaklıdere Şarapları tarafından ilk kez tek üzüm şarabı (monocepage)olarak üretilmesiyle Anadolu Şarapçılığında hak ettiği yeri almıştır.
Elazığ’ın en iyi bağlarından Eylül ortalarında özenle seçilen Öküzgözü üzümüne, karakterini en iyi ortaya çıkaran üretim tekniği uygulanır. Zarif ve yıllanmaya uygun yapısıyla Fransız meşe fıçılarda 12 ay boyunca olgunlaşan Öküzgözü, bouquet’ sini şişede yıllanırken geliştirir. Kırmızı etli meyveler ve zarif meşe aromalarıyla yuvarlak damakta kalıcı, dengeli ve zengin yapılıdır.
Kremalı, mantarlı et yemekleri, tereyağ soslu ravioli, Café de Paris soslu dana eti ile çok iyi uyum sağlayan Öküzgözü’nün ideal içim derecesi 16–18°C’dir.
BOĞAZKERE
Anadolu’nun yıllanmaya en uygun, en güçlü şaraplarını ortaya çıkaran Boğazkere üzümü, Kavaklıdere Şarapları tarafından ilk kez tek üzüm şarabı (monocépage)olarak üretilmesiyle Anadolu Şarapçılığında hak ettiği yeri almıştır.
Diyarbakır’ın en iyi bağlarından Eylül başlarında özenle seçilen Boğazkere üzümüne, karakterini en iyi ortaya çıkaran üretim tekniği uygulanmaktadır.
12 ay Fransız meşe fıçılarda olgunlaşan Boğazkere’ nin kuvvetli, yoğun tanenli ve gövdeli yapısı şişede yıllandıkça zenginleşir ve bouquet’si gelişir.
Boğazkere baharat, kurutulmuş kırmızı meyveler ve zarif meşe aromalarıyla, damakta taze, tam gövdeli, zengin yapılıdır. T-bone steak, baharatlı, acılı ve soslu tüm kırmızı et yemekleri, Adana Kebap, Penne Arabiata ile çok iyi uyum sağlayan Boğazkere 16–18°C ’de içilmelidir.
SELECTION SERİSİ
ÖKÜZGÖZÜ-BOĞAZKERE SELECTION
Anadolu‘nun en seçkin üzümlerinden Öküzgözü’nün aroma ve zarafetini Boğazkere’nin güçlü yapısıyla birleştiren Selection Kırmızı, Doğu Anadolu Bölgesine özgü bir kupajdır. Kavaklıdere Şaraplarının 60. Yılı şerefine 1987 yılında üretime başlanan Selection serisi, Anadolu Şarapçılığının yükselen değeridir. Elazığ ve Diyarbakır’dan özenle seçilen üzümlerimize araştırmalarımız sonucunda karakterine en uygun üretim tekniği uygulanmaktadır. 12 ay Fransız meşe fıçılarda dinlendirilen Selection Kırmızı, zarif, tanenli, gövdeli ve şişede yıllanma müsait bir yapıya kavuşur. Tüm soslu kırmızı et yemekleri, dana etli, mantarlı risotto, Pizza alla Turca, beyti kebap ile iyi uyum sağlayan Selection Kırmızı 16–18°C’de içilmelidir.
NARİNCE EMİR SELECTION
Kavaklıdere şaraplarının 60. yılı şerefine 1987 yılında üretimine başlanan Selection Beyaz, Narince ve Emir’in güçlü ve zengin özelliklerini yansıtan ve yıllandırdıkça karakterini kazanan bir kupajdır. Tokat ve Nevşehir’den özenle seçilen üzümlerimiz için kullanılan üretim metodu, bu şaraba eskitilmeye yatırılması için gerekli karakteri ve gücü vermektedir. Canlı yapısı ve hoş aromalarıyla dikkat çeken bu şarabın bouquet’si şişede eskitilirken gelişir. İdeal içim derecesi 8-10°C olan bu seçkin şarap özellikle tavuk schnitzel, cordon bleu, tüm yağlı ızgara ve buğulama balıklar ile mükemmel uyum sağlar.
KLASİK SERİSİ
ÇANKAYA
Türkiye’nin vazgeçilmez beyaz şarabı olan Çankaya; Narince, Emir, Sultaniye üzümlerinden, bu üzümlerin karakterine en uygun üretim yöntemleriyle üretilir. Zarif, yapılı, uyumlu ve genç bir şarap olan Çankaya; ızgara balık, söğüş deniz mahsullü salatalar, ızgara tavuk yemekleri, domates soslu makarnalar ve taze peynir çeşitleri ile uyum sağlar. İdeal içim derecesi 6-8°C‘dir.
YAKUT
Türkiye’nin vazgeçilmez kırmızı şarabı Yakut, özenle seçilen Öküzgözü, Boğazkere, Carignan ve Alicnte üzümlerinden, bu üzümlerin karakterine en uygun üretim yöntemiyle üretilir. Tanenli, gövdeli, güçlü bir şarap olan Yakut, Pizza Alla Turca, soğuk et tabakları, palamut güveç, bolonez soslu lazanya, makarna ile iyi uyum sağlar. 16–18°C’de içilmesi tavsiye edilir.
LAL
Denizli‘nin Çalkarası üzümünün tüm özelliklerini taşıyan bu şarap, canlı bir renge ve oldukça belirgin çilek aromasına sahiptir. Genç bir şarap olan Lal; ızgaralarla, özellikle baharatlı pizza ve makarnalarla çok iyi uyum sağlar. İdeal içim derecesi 6-8°C‘dir.
EGE SERİSİ
SAUVIGNON BLANC
Sultaniye üzümünün canlı yapısı ile, Sauvignon Blanc üzümünün kalıcı ve meyveli aromalarının birleşmesi ile oluşan genç, yuvarlak ve içimi kolay bir şaraptır. Zengin ve yoğun yapısı bu şaraba özgü gücü ve karakteri vermektedir. Keyifli bir aperitif olmasının yanı sıra özellikle deniz mahsullü spagettiler, pizzalar ve salatalar, mezgit tava, karides kokteyl ile uyum sağlar. İdeal içim derecesi 6–8 C dir.
CABARNET SAUVIGNON
Dünya şarapçılığının asil üzümlerinden biri olarak kabul edilen Cabernet Sauvignon, Kavaklıdere Şarapları’nın uzun yıllar sürdürdüğü çalışmalar sonucunda ‘monocépage’ olarak sınırlı sayıda üretilerek şarapseverlere sunulmuştur. Cabernet Sauvignon, zengin bukeli, yıllandırmak için uygun, kalıcı baharat kokuları ile zenginleşen bir şaraptır. 12 ay Fransız meşe fıçılarda bekletilen Cabernet Sauvignon şişede gelişimini sürdürür. Cabernet Sauvignon, yıllandıkça gelişip olağanüstü aromalara ve eşsiz dengesine kavuşur. Baharatlı, acılı kırmızı et çeşitleri, kuzu eti ve makarnalar ile iyi uyum sağlar. İdeal içim derecesi 16–18°C’dir.
CABARNET SAUVIGNON-MERLOT
İzmir’in Çeşme bölgesinde yetiştirilen Cabernet Sauvignon ve Merlot üzümlerinden üretilen bu şarap, Cabernet Sauvignon’un sert ve gövdeli yapısı, Merlot’un kadifemsi yumuşaklığı ile dengelenerek, yuvarlak, tanenli ve kalıcı baharat kokuları ile zenginleşen içimi kolay bir şaraptır. Zengin ve yoğun yapısı, bu şaraba yıllandırılabilmesi için gerekli gücü ve karakteri vermektedir. Baharatlı, acılı, kırmızı et çeşitleri ve krema soslu makarnalar ile iyi uyum sağlayan Cabernet Sauvignon Merlot’un ideal içim derecesi 16–18°C’dir.
VINART SERİSİ
VINART EMİR-SULTANİYE
Vinart Emir-Sultaniye, Kapadokya bölgesinin güçlü Emir üzümü ile Denizli bölgesinin aromatik Sultaniye üzümünün kupajı olan Emir - Sultaniye, uyumlu dengeli ve zarif bir kupajdır. Doğru saklama koşullarında gelişimini sürdürür. İdeal içim derecesi 6–8°C olan bu şarap, tavuklu ve sebzeli krepler, makarnalar, ızgara balık ve sushi çeşitleriyle iyi uyum sağlar.
VINART NARİNCE-CHARDONNAY
Vinart Narince & Chardonnay, Kapadokya'da yetiştirilen Narince ve Chardonnay üzümlerinden üretilen ve bu üzümlerin zengin ve güçlü yapısını oldukça iyi yansıtan bir kupajdır. Fermentasyonları ayrı ayrı meşe fıçıda gerçekleştirilen Narince ile Chardonnay, 12 ay Fransız meşe fıçılarda olgunlaştırıldıktan sonra şişede de gelişimini sürdürür. Vinart Narince & Chardonnay, eskitilmiş peynirler, füme somon , füme alabalık, buğulama levrek, kalkan tava, Chardonnay soslu tavuk, deniz mahsullü ve kremalı linguine, porçini mantar soslu taglitelle, peynirli tortellini ile mükemmel uyum sağlar. İdeal servis derecesi 8-10 C' dir.
VINART KALECİK KARASI-SHIRAZ
Vinart Kalecik Syrah, Egenin Syrah ve İç Anadolu’nun Kalecik Karası üzümlerinin güçlü aromalarının burunda ve damakta yoğun olarak hissedildiği yumuşak tanenli, yuvarlak, zarif ve lezzetli bir kupajdır.
Kuzu eti, kremalı soslu makarnalar ve pizzalar ile uyum sağlar. İdeal içim derecesi 16-18 C dir.
VINART CARIGNAN-ALICANTE
Carignan & Alicante, Ege’nin en kaliteli şaraplık üzüm veren bağ mevkiinden seçilen Carignan ve Alicante üzümlerinin kupajından yapılan, yıllanmaya müsait bir şaraptır.
Bouquet’sini şişede oluşturan Vinart Carignan & Alicante zengin meyve aromalı, yapılı ve kalıcı bir şaraptır. Izgara Çipura, mantar soslu bonfile, kestaneli hindi, karides güveç, Calzone ile çok iyi uyum sağlayan Vinart Carignan Alicante’nin 16–18°C’de içilmesi tavsiye edilir.
ANCYRA SERİSİ
ANCYRA NARİNCE
Dünya şarap tarihinde önemli bir çıkış noktası olan Ankara’nın eski ve dünyaca tanınan ismi ‘Ancyra’ yine şarabın anavatanı olan bu toprakları simgeleyen bir isim olarak, Orta Anadolu Bölgesi’nin şaraplık üzümü Narince’ den üretilen yeni şarabımıza verilmiştir. Meyve ve çiçek aromalarına sahip Ancyra Narince damakta oldukça canlı ve dengeli bir şaraptır. Izgara balık, deniz mahsullü pizzalar ve hafif soslu makarnalar ile uyum sağlayan Ancyra Narince nin ideal içim derecesi 6–8 C dir..
ANCYRA KALECİK KARASI
Dünya şarap tarihinde önemli bir çıkış noktası olan Ankara’nın eski ve dünyaca tanınan ismi ‘Ancyra’ yine şarabın anavatanı olan bu toprakları simgeleyen bir isim olarak, Orta Anadolu Bölgesi’nin şaraplık üzümü Kalecik Karası’ndan üretilen şarabımıza verilmiştir. Meyve, kiraz, nar ve hafif baharat kokularına sahip Ancyra zarif, aromatik, dengeli, tanenli bir yapıya sahiptir. Özellikle kuzu eti, az pişirilmiş ızgaralar, lazanya ve keskin tadı olmayan peynirlerle iyi uyum sağlayan Ancyra’ nın ideal içim derecesi 16–18°C’dir..
MUSCAT
İzmir’in Bornova yöresinde üretilen bu (monocépage) şarap, Bornova Misketi üzümünün özelliğini, karakterini ve zarafetini ortaya çıkarmaktadır. Kendine has zengin aroması, Muscat’ı keyifli bir aperitif yaptığı gibi, söğüş karides, ahtapot mezeleri, somonlu pizza ve meyveli mereng ile uyumlu kılar. Genç bir şarap olan Muscat‘ın ideal içim derecesi 6-8°C’dir.
ANGORA SERİSİ
ANGORA BEYAZ
Kişiliğini ve aromasını Denizli yöresinin en iyi ve zarif aromaya sahip Sultaniye üzümlerinden ve özel üretim tekniğinden alan Angora Beyaz, taze, uyumlu yuvarlak ve güçlümeyve aromalı bir şaraptır. İdeal içim derecesi 6-8°C olan bu şarap, her türlü ızgara balık ve söğüş deniz mahsülü, sıcak mezeler, hafif peynirler ve salatalar ile iyi uyum sağladığı gibi günün her saatinde aperitif olarak da içilebilir.
ANGORA KIRMIZI
Angora Kırmzı Ege Bölgesi’nde yetişen Carignan, Alicante, Cabernet Sauvignon ve Merlot üzümlerinden elde edilen dengeli bir kupaj şaraptır. Maserasyon şekli ve zamanı çeşitlere, mevkii özelliklerine, yıllara göre değişir. Yetiştiği Ege topraklarının dinamik yapısını kadehlere taşıyan aromalara sahip bir şaraptır. Angora Kırmızı domates soslu makarnalar, salata, pizzalar ve lazanya ile uyumludur. İdeal içim derecesi 16–18 C dir.
YARI TATLI SERİ
SULTANİYE TATLI
Kişiliğini ve aromasını, geç hasat Sultaniye üzümlerinden alan Türkiye'nin ilk tatlı şarabı Sultaniye Tatlı, zengin meyve aromalı, canlı, taze ve dengelidir.Acıbadem kurabiyesi, damla çikolatalı kurabiyeler ve meyve salataları ile çok iyi uyum sağlar. İdeal içim derecesi 4 - 6°C'dir.
ROZATO
Denizli bölgesinde yetişen geç hasat Çalkarası üzümlerinden üretilen Rosato, ilk yarı tatlı roze şaraptır. Dengeli, aromatik ve dinamik bir şarap olarak, şarapseverlerin büyük beğenisini kazanmıştır. Genellikle yarı tatlı şarapların meyve, tatlı gibi yiyeceklerle tüketilmesi tavsiye edilir. Bunun yanı sıra üzümünün özelliğinden dolayı hafif acı soslu makarnalar, pizzalar, tatlı-ekşi soslu tavuk yemekleriyle de çok iyi uyum sağlar. İdeal içim derecesi 4-6°C'dir.
KÖPÜKLÜ SERİSİ
ALTIN KÖPÜK
Türkiye nin tek doğal köpüren şarabı olan Altın Köpük Kapadokya yöresinin kumlu ve volkanik topraklarında yetişen emir üzümünden, cuve close (basınçlı tankta 2. fermantasyon) yöntemi ile yapılmış ve elevage sur lie (tortu üzerinde dinlendirme) işleminden sonra şişelenmiştir. Bu özel metodlar sayesinde doğal köpüren şaraplara özgü kızarmış ekmek, maya aromalarına sahip, zarif köpüklü damakta yoğun ve gövdeli ayrıcalıklı bir köpüklü şaraptır.
Altın Köpük sadece kutlamalarda değil günün her saati aperetif olarak ya da meyve ve pastalarla son derece uyumludur. 4- 6 derecede servis edilmelidir.
İNCİ DAMLASI
Roze şaraba, özel küvlerde karbondioksit gazı ilave edilmesiyle üretilir. Üzümün yapısı sayesinde, oldukça aromatik, kırmızı meyve kokularına sahiptir. Özellikle kutlamalarda ve aperitif olarak tavsiye edilen bu ürün, diğer köpüklü şaraplar gibi bir sene içerisinde tüketilmeli ve 4 - 6°C’de servis yapılmalıdır
PEMBE KÖPÜK
İnci Damlası için özel olarak harmanlanmış bir beyaz şaraba, basınca dayanıklı özel küvlerde karbondioksit gazı ilave edilerek üretilmiştir. Özel karakteri nedeniyle, kutlamalarda, aperitif olarak veya yemeklerle tavsiye edilir. Bekletilmeye müsait olmayan bu ürün, bir sene içerisinde tüketilmelidir.İyice soğutularak (4-6°C) servis yapılmalıdır.
LİKÖR ŞARAPLARI
TATLI SERT BEYAZ
Tatlı Sert Beyaz meşe fıçı aromalarının zenginleştirdiği yüksek alkollü ve doğal üzüm şekerine sahip bir likör şaraptır. Port yapım yöntemi kullanılarak (dışarıdan üzüm alkolü eklenmesi)Üretilen bu şarap yoğun gövdeli yapısıyla yemek öncesi ve sonrası kahve, puro, çikolata ve çikolatalı tatlılarla iyi uyum sağlar. Soğutularak da içilebilen Tatlı Sert Beyaz yüksek alkol oranı sayesinde açıldıktan sonra hava temasıyla özelliklerini yitirmez. Şişe ağzı kapalı saklandığında uzun sürede tüketilebilir.
TATLI SERT KIRMIZI
Tatlı Sert Kırmızı meşe fıçı aromalarının zenginleştirdiği yüksek alkollü ve doğal üzüm şekerine sahip bir likör şaraptır. Port yapım yöntemi kullanılarak (dışarıdan üzüm alkolü eklenmesi) Üretilen bu şarap yoğun gövdeli yapısıyla yemek öncesi ve sonrası kahve, puro, çikolata ve çikolatalı tatlılarla iyi uyum sağlar. Soğutularak da içilebilen Tatlı Sert Kırmızı yüksek alkol oranı sayesinde açıldıktan sonra hava temasıyla özelliklerini yitirmez. Şişe ağzı kapalı saklandığında uzun sürede tüketilebilir.
HAZIRLAYAN:
EMRE AYAV SERVICE CAPTAIN
PRESTİGE SERİSİ
NARİNCE
Anadolu’nun meşe fıçıda olgunlaşmaya en uygun beyaz üzümü Narince, Kavaklıdere Şarapları tarafından ilk kez tek üzüm şarabı (monocépage)olarak üretilmesiyle Anadolu Şarapçılığında hak ettiği yeri almıştır. Eylül ortalarında Tokat’ın en iyi bağlarından özenle seçilen Narince üzümüne, karakterini en iyi ortaya çıkaran üretim tekniği uygulanır. İdeal olgunluğa 3-4 sene içerisinde ulaşır.12 ay Fransız meşe fıçılarda olgunlaştırılan Narince, beyaz çiçek, narenciye ve zarif meşe fıçı aromaları ile zengin, damakta gövdeli ve yağlı bir yapıya sahiptir. Özellikle buğulama levrek, ızgara kalkan, deniz ürünlü linguine, mantarlı krema soslu fettucine, somonlu tagliatelle, Chardonnay soslu tavuk, soslu ve özenle hazırlanmış deniz ürünleri ile 10–12 °C’de içilmesi tavsiye edilir.
KALECİK KARASI
Yüzyıllardır Anadolu Şarapçılığında kullanılan en değerli üzüm çeşitlerinden biri olan Kalecik Karası, Kavaklıdere Şaraplarının araştırma ve geliştirmeleri ile kaybolmaktan kurtulmuş, zarif ve kendine özgü aromalarıyla Anadolu Şarapçılığında hak ettiği yeri almıştır. Kalecik yöresinin en kaliteli bağlarında yetiştirilen kalecik Karası üzümüne, Ankara Akyurt tesislerimizde karakterini en iyi ortaya çıkaran üretim tekniği uygulanmaktadır. Açık ve canlı kırmızı tonlarda renk veren Kalecik Karası, yoğun kırmızı meyve, baharat ve çiçeksi kokularıyla zengin bir aromaya sahiptir. Damaktaki yumuşak tanenli ve dengeli yapısının meşe fıçı ile uyumu, şişede bouquet’sinin uzun yıllar iyi bir gelişim göstermesini sağlar.
Izgara kuzu eti, lazanya, kuzu tandır, kalkan tava ile muhteşem bir uyum sağlayan Kalecik Karası 16–18°C’de servis edilmelidir.
ÖKÜZGÖZÜ
1Yüzyıllardır Anadolu şarapçılığında kullanılan en değerli üzüm çeşitlerinden biri olan Öküzgözü, Kavaklıdere Şarapları tarafından ilk kez tek üzüm şarabı (monocepage)olarak üretilmesiyle Anadolu Şarapçılığında hak ettiği yeri almıştır.
Elazığ’ın en iyi bağlarından Eylül ortalarında özenle seçilen Öküzgözü üzümüne, karakterini en iyi ortaya çıkaran üretim tekniği uygulanır. Zarif ve yıllanmaya uygun yapısıyla Fransız meşe fıçılarda 12 ay boyunca olgunlaşan Öküzgözü, bouquet’ sini şişede yıllanırken geliştirir. Kırmızı etli meyveler ve zarif meşe aromalarıyla yuvarlak damakta kalıcı, dengeli ve zengin yapılıdır.
Kremalı, mantarlı et yemekleri, tereyağ soslu ravioli, Café de Paris soslu dana eti ile çok iyi uyum sağlayan Öküzgözü’nün ideal içim derecesi 16–18°C’dir.
BOĞAZKERE
Anadolu’nun yıllanmaya en uygun, en güçlü şaraplarını ortaya çıkaran Boğazkere üzümü, Kavaklıdere Şarapları tarafından ilk kez tek üzüm şarabı (monocépage)olarak üretilmesiyle Anadolu Şarapçılığında hak ettiği yeri almıştır.
Diyarbakır’ın en iyi bağlarından Eylül başlarında özenle seçilen Boğazkere üzümüne, karakterini en iyi ortaya çıkaran üretim tekniği uygulanmaktadır.
12 ay Fransız meşe fıçılarda olgunlaşan Boğazkere’ nin kuvvetli, yoğun tanenli ve gövdeli yapısı şişede yıllandıkça zenginleşir ve bouquet’si gelişir.
Boğazkere baharat, kurutulmuş kırmızı meyveler ve zarif meşe aromalarıyla, damakta taze, tam gövdeli, zengin yapılıdır. T-bone steak, baharatlı, acılı ve soslu tüm kırmızı et yemekleri, Adana Kebap, Penne Arabiata ile çok iyi uyum sağlayan Boğazkere 16–18°C ’de içilmelidir.
SELECTION SERİSİ
ÖKÜZGÖZÜ-BOĞAZKERE SELECTION
Anadolu‘nun en seçkin üzümlerinden Öküzgözü’nün aroma ve zarafetini Boğazkere’nin güçlü yapısıyla birleştiren Selection Kırmızı, Doğu Anadolu Bölgesine özgü bir kupajdır. Kavaklıdere Şaraplarının 60. Yılı şerefine 1987 yılında üretime başlanan Selection serisi, Anadolu Şarapçılığının yükselen değeridir. Elazığ ve Diyarbakır’dan özenle seçilen üzümlerimize araştırmalarımız sonucunda karakterine en uygun üretim tekniği uygulanmaktadır. 12 ay Fransız meşe fıçılarda dinlendirilen Selection Kırmızı, zarif, tanenli, gövdeli ve şişede yıllanma müsait bir yapıya kavuşur. Tüm soslu kırmızı et yemekleri, dana etli, mantarlı risotto, Pizza alla Turca, beyti kebap ile iyi uyum sağlayan Selection Kırmızı 16–18°C’de içilmelidir.
NARİNCE EMİR SELECTION
Kavaklıdere şaraplarının 60. yılı şerefine 1987 yılında üretimine başlanan Selection Beyaz, Narince ve Emir’in güçlü ve zengin özelliklerini yansıtan ve yıllandırdıkça karakterini kazanan bir kupajdır. Tokat ve Nevşehir’den özenle seçilen üzümlerimiz için kullanılan üretim metodu, bu şaraba eskitilmeye yatırılması için gerekli karakteri ve gücü vermektedir. Canlı yapısı ve hoş aromalarıyla dikkat çeken bu şarabın bouquet’si şişede eskitilirken gelişir. İdeal içim derecesi 8-10°C olan bu seçkin şarap özellikle tavuk schnitzel, cordon bleu, tüm yağlı ızgara ve buğulama balıklar ile mükemmel uyum sağlar.
KLASİK SERİSİ
ÇANKAYA
Türkiye’nin vazgeçilmez beyaz şarabı olan Çankaya; Narince, Emir, Sultaniye üzümlerinden, bu üzümlerin karakterine en uygun üretim yöntemleriyle üretilir. Zarif, yapılı, uyumlu ve genç bir şarap olan Çankaya; ızgara balık, söğüş deniz mahsullü salatalar, ızgara tavuk yemekleri, domates soslu makarnalar ve taze peynir çeşitleri ile uyum sağlar. İdeal içim derecesi 6-8°C‘dir.
YAKUT
Türkiye’nin vazgeçilmez kırmızı şarabı Yakut, özenle seçilen Öküzgözü, Boğazkere, Carignan ve Alicnte üzümlerinden, bu üzümlerin karakterine en uygun üretim yöntemiyle üretilir. Tanenli, gövdeli, güçlü bir şarap olan Yakut, Pizza Alla Turca, soğuk et tabakları, palamut güveç, bolonez soslu lazanya, makarna ile iyi uyum sağlar. 16–18°C’de içilmesi tavsiye edilir.
LAL
Denizli‘nin Çalkarası üzümünün tüm özelliklerini taşıyan bu şarap, canlı bir renge ve oldukça belirgin çilek aromasına sahiptir. Genç bir şarap olan Lal; ızgaralarla, özellikle baharatlı pizza ve makarnalarla çok iyi uyum sağlar. İdeal içim derecesi 6-8°C‘dir.
EGE SERİSİ
SAUVIGNON BLANC
Sultaniye üzümünün canlı yapısı ile, Sauvignon Blanc üzümünün kalıcı ve meyveli aromalarının birleşmesi ile oluşan genç, yuvarlak ve içimi kolay bir şaraptır. Zengin ve yoğun yapısı bu şaraba özgü gücü ve karakteri vermektedir. Keyifli bir aperitif olmasının yanı sıra özellikle deniz mahsullü spagettiler, pizzalar ve salatalar, mezgit tava, karides kokteyl ile uyum sağlar. İdeal içim derecesi 6–8 C dir.
CABARNET SAUVIGNON
Dünya şarapçılığının asil üzümlerinden biri olarak kabul edilen Cabernet Sauvignon, Kavaklıdere Şarapları’nın uzun yıllar sürdürdüğü çalışmalar sonucunda ‘monocépage’ olarak sınırlı sayıda üretilerek şarapseverlere sunulmuştur. Cabernet Sauvignon, zengin bukeli, yıllandırmak için uygun, kalıcı baharat kokuları ile zenginleşen bir şaraptır. 12 ay Fransız meşe fıçılarda bekletilen Cabernet Sauvignon şişede gelişimini sürdürür. Cabernet Sauvignon, yıllandıkça gelişip olağanüstü aromalara ve eşsiz dengesine kavuşur. Baharatlı, acılı kırmızı et çeşitleri, kuzu eti ve makarnalar ile iyi uyum sağlar. İdeal içim derecesi 16–18°C’dir.
CABARNET SAUVIGNON-MERLOT
İzmir’in Çeşme bölgesinde yetiştirilen Cabernet Sauvignon ve Merlot üzümlerinden üretilen bu şarap, Cabernet Sauvignon’un sert ve gövdeli yapısı, Merlot’un kadifemsi yumuşaklığı ile dengelenerek, yuvarlak, tanenli ve kalıcı baharat kokuları ile zenginleşen içimi kolay bir şaraptır. Zengin ve yoğun yapısı, bu şaraba yıllandırılabilmesi için gerekli gücü ve karakteri vermektedir. Baharatlı, acılı, kırmızı et çeşitleri ve krema soslu makarnalar ile iyi uyum sağlayan Cabernet Sauvignon Merlot’un ideal içim derecesi 16–18°C’dir.
VINART SERİSİ
VINART EMİR-SULTANİYE
Vinart Emir-Sultaniye, Kapadokya bölgesinin güçlü Emir üzümü ile Denizli bölgesinin aromatik Sultaniye üzümünün kupajı olan Emir - Sultaniye, uyumlu dengeli ve zarif bir kupajdır. Doğru saklama koşullarında gelişimini sürdürür. İdeal içim derecesi 6–8°C olan bu şarap, tavuklu ve sebzeli krepler, makarnalar, ızgara balık ve sushi çeşitleriyle iyi uyum sağlar.
VINART NARİNCE-CHARDONNAY
Vinart Narince & Chardonnay, Kapadokya'da yetiştirilen Narince ve Chardonnay üzümlerinden üretilen ve bu üzümlerin zengin ve güçlü yapısını oldukça iyi yansıtan bir kupajdır. Fermentasyonları ayrı ayrı meşe fıçıda gerçekleştirilen Narince ile Chardonnay, 12 ay Fransız meşe fıçılarda olgunlaştırıldıktan sonra şişede de gelişimini sürdürür. Vinart Narince & Chardonnay, eskitilmiş peynirler, füme somon , füme alabalık, buğulama levrek, kalkan tava, Chardonnay soslu tavuk, deniz mahsullü ve kremalı linguine, porçini mantar soslu taglitelle, peynirli tortellini ile mükemmel uyum sağlar. İdeal servis derecesi 8-10 C' dir.
VINART KALECİK KARASI-SHIRAZ
Vinart Kalecik Syrah, Egenin Syrah ve İç Anadolu’nun Kalecik Karası üzümlerinin güçlü aromalarının burunda ve damakta yoğun olarak hissedildiği yumuşak tanenli, yuvarlak, zarif ve lezzetli bir kupajdır.
Kuzu eti, kremalı soslu makarnalar ve pizzalar ile uyum sağlar. İdeal içim derecesi 16-18 C dir.
VINART CARIGNAN-ALICANTE
Carignan & Alicante, Ege’nin en kaliteli şaraplık üzüm veren bağ mevkiinden seçilen Carignan ve Alicante üzümlerinin kupajından yapılan, yıllanmaya müsait bir şaraptır.
Bouquet’sini şişede oluşturan Vinart Carignan & Alicante zengin meyve aromalı, yapılı ve kalıcı bir şaraptır. Izgara Çipura, mantar soslu bonfile, kestaneli hindi, karides güveç, Calzone ile çok iyi uyum sağlayan Vinart Carignan Alicante’nin 16–18°C’de içilmesi tavsiye edilir.
ANCYRA SERİSİ
ANCYRA NARİNCE
Dünya şarap tarihinde önemli bir çıkış noktası olan Ankara’nın eski ve dünyaca tanınan ismi ‘Ancyra’ yine şarabın anavatanı olan bu toprakları simgeleyen bir isim olarak, Orta Anadolu Bölgesi’nin şaraplık üzümü Narince’ den üretilen yeni şarabımıza verilmiştir. Meyve ve çiçek aromalarına sahip Ancyra Narince damakta oldukça canlı ve dengeli bir şaraptır. Izgara balık, deniz mahsullü pizzalar ve hafif soslu makarnalar ile uyum sağlayan Ancyra Narince nin ideal içim derecesi 6–8 C dir..
ANCYRA KALECİK KARASI
Dünya şarap tarihinde önemli bir çıkış noktası olan Ankara’nın eski ve dünyaca tanınan ismi ‘Ancyra’ yine şarabın anavatanı olan bu toprakları simgeleyen bir isim olarak, Orta Anadolu Bölgesi’nin şaraplık üzümü Kalecik Karası’ndan üretilen şarabımıza verilmiştir. Meyve, kiraz, nar ve hafif baharat kokularına sahip Ancyra zarif, aromatik, dengeli, tanenli bir yapıya sahiptir. Özellikle kuzu eti, az pişirilmiş ızgaralar, lazanya ve keskin tadı olmayan peynirlerle iyi uyum sağlayan Ancyra’ nın ideal içim derecesi 16–18°C’dir..
MUSCAT
İzmir’in Bornova yöresinde üretilen bu (monocépage) şarap, Bornova Misketi üzümünün özelliğini, karakterini ve zarafetini ortaya çıkarmaktadır. Kendine has zengin aroması, Muscat’ı keyifli bir aperitif yaptığı gibi, söğüş karides, ahtapot mezeleri, somonlu pizza ve meyveli mereng ile uyumlu kılar. Genç bir şarap olan Muscat‘ın ideal içim derecesi 6-8°C’dir.
ANGORA SERİSİ
ANGORA BEYAZ
Kişiliğini ve aromasını Denizli yöresinin en iyi ve zarif aromaya sahip Sultaniye üzümlerinden ve özel üretim tekniğinden alan Angora Beyaz, taze, uyumlu yuvarlak ve güçlümeyve aromalı bir şaraptır. İdeal içim derecesi 6-8°C olan bu şarap, her türlü ızgara balık ve söğüş deniz mahsülü, sıcak mezeler, hafif peynirler ve salatalar ile iyi uyum sağladığı gibi günün her saatinde aperitif olarak da içilebilir.
ANGORA KIRMIZI
Angora Kırmzı Ege Bölgesi’nde yetişen Carignan, Alicante, Cabernet Sauvignon ve Merlot üzümlerinden elde edilen dengeli bir kupaj şaraptır. Maserasyon şekli ve zamanı çeşitlere, mevkii özelliklerine, yıllara göre değişir. Yetiştiği Ege topraklarının dinamik yapısını kadehlere taşıyan aromalara sahip bir şaraptır. Angora Kırmızı domates soslu makarnalar, salata, pizzalar ve lazanya ile uyumludur. İdeal içim derecesi 16–18 C dir.
YARI TATLI SERİ
SULTANİYE TATLI
Kişiliğini ve aromasını, geç hasat Sultaniye üzümlerinden alan Türkiye'nin ilk tatlı şarabı Sultaniye Tatlı, zengin meyve aromalı, canlı, taze ve dengelidir.Acıbadem kurabiyesi, damla çikolatalı kurabiyeler ve meyve salataları ile çok iyi uyum sağlar. İdeal içim derecesi 4 - 6°C'dir.
ROZATO
Denizli bölgesinde yetişen geç hasat Çalkarası üzümlerinden üretilen Rosato, ilk yarı tatlı roze şaraptır. Dengeli, aromatik ve dinamik bir şarap olarak, şarapseverlerin büyük beğenisini kazanmıştır. Genellikle yarı tatlı şarapların meyve, tatlı gibi yiyeceklerle tüketilmesi tavsiye edilir. Bunun yanı sıra üzümünün özelliğinden dolayı hafif acı soslu makarnalar, pizzalar, tatlı-ekşi soslu tavuk yemekleriyle de çok iyi uyum sağlar. İdeal içim derecesi 4-6°C'dir.
KÖPÜKLÜ SERİSİ
ALTIN KÖPÜK
Türkiye nin tek doğal köpüren şarabı olan Altın Köpük Kapadokya yöresinin kumlu ve volkanik topraklarında yetişen emir üzümünden, cuve close (basınçlı tankta 2. fermantasyon) yöntemi ile yapılmış ve elevage sur lie (tortu üzerinde dinlendirme) işleminden sonra şişelenmiştir. Bu özel metodlar sayesinde doğal köpüren şaraplara özgü kızarmış ekmek, maya aromalarına sahip, zarif köpüklü damakta yoğun ve gövdeli ayrıcalıklı bir köpüklü şaraptır.
Altın Köpük sadece kutlamalarda değil günün her saati aperetif olarak ya da meyve ve pastalarla son derece uyumludur. 4- 6 derecede servis edilmelidir.
İNCİ DAMLASI
Roze şaraba, özel küvlerde karbondioksit gazı ilave edilmesiyle üretilir. Üzümün yapısı sayesinde, oldukça aromatik, kırmızı meyve kokularına sahiptir. Özellikle kutlamalarda ve aperitif olarak tavsiye edilen bu ürün, diğer köpüklü şaraplar gibi bir sene içerisinde tüketilmeli ve 4 - 6°C’de servis yapılmalıdır
PEMBE KÖPÜK
İnci Damlası için özel olarak harmanlanmış bir beyaz şaraba, basınca dayanıklı özel küvlerde karbondioksit gazı ilave edilerek üretilmiştir. Özel karakteri nedeniyle, kutlamalarda, aperitif olarak veya yemeklerle tavsiye edilir. Bekletilmeye müsait olmayan bu ürün, bir sene içerisinde tüketilmelidir.İyice soğutularak (4-6°C) servis yapılmalıdır.
LİKÖR ŞARAPLARI
TATLI SERT BEYAZ
Tatlı Sert Beyaz meşe fıçı aromalarının zenginleştirdiği yüksek alkollü ve doğal üzüm şekerine sahip bir likör şaraptır. Port yapım yöntemi kullanılarak (dışarıdan üzüm alkolü eklenmesi)Üretilen bu şarap yoğun gövdeli yapısıyla yemek öncesi ve sonrası kahve, puro, çikolata ve çikolatalı tatlılarla iyi uyum sağlar. Soğutularak da içilebilen Tatlı Sert Beyaz yüksek alkol oranı sayesinde açıldıktan sonra hava temasıyla özelliklerini yitirmez. Şişe ağzı kapalı saklandığında uzun sürede tüketilebilir.
TATLI SERT KIRMIZI
Tatlı Sert Kırmızı meşe fıçı aromalarının zenginleştirdiği yüksek alkollü ve doğal üzüm şekerine sahip bir likör şaraptır. Port yapım yöntemi kullanılarak (dışarıdan üzüm alkolü eklenmesi) Üretilen bu şarap yoğun gövdeli yapısıyla yemek öncesi ve sonrası kahve, puro, çikolata ve çikolatalı tatlılarla iyi uyum sağlar. Soğutularak da içilebilen Tatlı Sert Kırmızı yüksek alkol oranı sayesinde açıldıktan sonra hava temasıyla özelliklerini yitirmez. Şişe ağzı kapalı saklandığında uzun sürede tüketilebilir.
HAZIRLAYAN:
EMRE AYAV SERVICE CAPTAIN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder